Mačja hrana

Poiščite najboljšo mačjo hrano za vašo mačko

Mačke vedo, kaj rade jedo, in mnoge niso pripravljene odstopati od tega, kar želijo jesti, ne da bi jih prepričevali. Mnogi ljudje mislijo, da je to zato, ker so mačke muhaste, vendar je njihova selektivnost pravzaprav evolucijska lastnost, ki jim preprečuje, da bi jedle strupeno hrano. Preprosto povedano, vaša mačka je kot mladič jedla le določeno hrano in zdaj je prepričana, da je le ta hrana varna za uživanje. Zato so lahko občutek v ustih in vrsta hrane tako pomembni za odrasle mačke. Ko boste razumeli želje vaše mačke, boste lahko zanesljivo izbrali hrano, ki ji bo všeč. Če morate spremeniti hrano ali vzpodbuditi mačje brbončice, da bi dosegli spremembo prehranskih navad iz zdravstvenih razlogov ali samo zaradi boljše kvalitete mačje hrane vedite, da počasni prehodi delujejo pri večini mačk. Ker je vnos tekočine bistvenega pomena za dolgoročno zdravje mačk, vedno priporočamo, da v mačjo prehrano, kadar je le mogoče, vključite vsaj nekaj živil, bogatih z tekočino.

Nekatere mačke bodo morda morale zaradi zdravstvenih razlogov preiti med oblikami hrane ali se izogibati določenim beljakovinam.

Odločitev za hranjenje mačk z vegetarijanskimi briketi, ki je popolna hrana za hišne ljubljenčke, ne temelji le na praktičnosti, temveč tudi na spoštovanju in zdravju mačk. Rastlinska mačja hrana v obliki briketov zagotavlja skladnost z vsemi najvišjimi prehranskimi parametri. Je etična in trajnostna možnost, ki nasprotuje intenzivni živinoreji, zakolu živali in hudemu vplivu na okolje, ki ga živinoreja povzroča.

Rastlinska mačja hrana pomeni harmonijo med naravo in znanostjo, ki jo vodi ljubezen do živali. Je visokokakovostna in je rezultat etičnih in odgovornih odločitev.

Kupite Ami cat - mačja hrana

Nekatere mačke obožujejo hrustljave brikete, številni lastniki pa jih imajo radi, ker je brikete enostavno shraniti in ustvarijo bistveno manj odpadne embalaže kot večina drugih živil. Hrustljavi koščki so osnova zdrave mačje prehrane, vendar vam vedno priporočamo, da jih združite s hrano, bogato s tekočino, kot je zelenjavna juha ali voda, da preprečite kronično dehidracijo.

mačja hrana

Nasveti za izbiro mačje hrane. Mačja hrana mora biti kvalitetna.

Vi ste to, kar jeste, in to velja tudi za mačke, ki so od nas odvisne glede »življenjskega prostora in hrane«. Pravzaprav je mačja hrana poleg veterinarske oskrbe eden najpomembnejših stroškov za lastnika mačk.
Pomembno je tudi omeniti, da lahko pravilna prehrana bistveno zmanjša ali celo odpravi veterinarske stroške za nekatera resna zdravstvena stanja.

Končni namen tega prispevka je pomagati vam, da si olajšate proces odločanja pri izbiri najboljše mačje hrane za vašo mačko.

Osnovne prehranske potrebe mačk so:

Beljakovine rastlinskega izvora, ki nadomeščajo živalske beljakovine.
Tavrin, esencialna aminokislina.
Nekateri drugi vitamini, minerali, encimi in maščobne kisline.
Voda.

Mnogi strokovnjaki za prehrano se strinjajo, da bi morale mačke dobiti raznoliko hrano, tako suho kot mokro. Suha hrana je zelo priročna, vendar mnoge mačke redno ne pijejo vode zato je pomembno, da lahko suho mačjo hrano tudi navlažimo z mlačno vodo ali nesoljeno in nezačinjeno zelenjavno juho.

Poskrbite, da vaša mačka dobi pravo količino hranil in vode. Tista "skoraj popolna" mačja hrana, ki ste jo izbrali, morda ima premalo (ali preveč) določenih mineralov in vitaminov.
Mačke se lahko naveličajo iz dneva v dan jesti enako mačjo hrano in preprosto prenehajo jesti. Pomislite ali bi sami uživali v pici zjutraj, opoldne in zvečer že leta? Ne samo, da bi se naveličali iste hrane ampak trpelo bi tudi vaše zdravje.

Mačke, tako kot ljudje, razvijejo alergije v določenem časovnem obdobju, zato je dobro zagotoviti rastlinsko mačjo hrano, da preprečite morebitne alergije. Čeprav je pojavnost alergij na hrano pri mačkah redka, bi lastniki mačk morda želeli biti previdni, še posebej, če so njihove mačke v preteklosti že pokazale znake alergij.

Mnogi lastniki v želji, da bi zmanjšali stroške, za svoje mačke kupijo najcenejšo mačjo hrano. To je lažna ekonomija iz več razlogov. Prvič, študije so pokazale, da mačke jedo toliko, kolikor potrebujejo, da dobijo hranila, ki jih potrebujejo. Zato bi morda pojedle dvakrat več cenejše mačje hrane, da bi dobile zadostno količino hranil, kakor pri običajnem hranjenju z vrhunsko mačjo hrano. Drugič, nadaljnje hranjenje s poceni mačjo hrano v obdobju let lahko močno prispeva k resnim zdravstvenim stanjem, ki bodo zahtevale drago veterinarsko oskrbo.

Zaradi teh razlogov rek "Dobiš kolikor plačaš", še posebej velja za rastlinsko mačjo hrano.

cat 7 5 velika removebg previewMačja hrana - Amì Cat

Ami Cat je edina popolnoma naravna in popolna hrana za vašo mačjo ljubljenko, ki ne povzroča alergij in dokazano izboljšuje zdravje in odpornost mačke na različne bolezni. Hrana vsebuje TAURIN, ki je prepotrebna za zdravje vaše mačke, ter številne vitamine, minerale in beljakovine.

Ami Cat lahko uporabljate vsakodnevno, saj je hrana popolna in zato ne potrebuje nikakršnega dodatka. Hrano lahko postrežete bodisi suho v briketih ali rahlo navlaženo s toplo vodo, mačka pa naj ima vedno na voljo posodo s svežo vodo.

Ami Cat je na voljo tudi v 1,5 kg in 7,5 kg embalaži.

Sestavine:
Koruzni gluten, koruza, koruzno olje, beljakovinski riž, grah, pivski kvas, lanena semena, beljakovinski izvleček iz krompirja, vitamini in minerali, taurin (0,15%) L-karnitin, vitamin E.

Vsebnost vitaminov in mineralov (za kg proizvoda):
Vitamin A 19000 U.I., vitamin D3 1250 U.I., vitamin E 210 mg, Baker 5 mg, Magnezij v pravilni količini.

Analiza vsebnosti:
Vlaga 8,00%, surova beljakovina 33,00%, maščobe surove 14,00%, surove vlaknine 4,00%, surov pepel 5,50%

cert
KUPI ZDAJAmi – 100% rastlinska hrana
za pse in mačke


AMI je italijanski proizvajalec hrane za pse in mačke.
Hrana je 100% rastlinska brez primesi živalskega izvora in
brez poskusov na živalih (cruelty free).

NAKUPI ZDAJoffer bg2fwfw

vege4 logo
Že 14 let nas lahko najdete na policah slovenskih trgovin.

V podjetju prispevamo k širitvi trajnostne kulture in soodgovornosti v odnosu do človeštva ter narave.

Kontakti

Vege 4 d.o.o.

Ferrarska 14
p.p. 1037
6000 Koper, Slovenija

info@vege4.si
+ 386 5 630 22 99

facebook grey

Copyright VEGE4 d.o.o. © 2021 Vse pravice pridržane.  Avtor strani O piškotkih